Action Centred Leadership van John Adair

Leiderschap is iets anders dan management. Een goede manager hoeft geen (goede) leider te zijn, net zoals niet alle effectieve leiders perse goede managers zijn. De ene skill-set betekent niet automatisch dat de andere aanwezig is. Meestal beschikken de beste leiders wel over goede managementvaardigheden.

Professor John E. Adair is de eerste professor ter wereld in leiderschapsstudies aan de University of Surrey (Verenigd Koninkrijk). Hij heeft aangetoond dat acties en gedrag van een effectieve leider zowel waargenomen als gedefinieerd kunnen worden. Hierdoor wordt effectief leiderschap een te leren, trainbare vaardigheid. Dit is de onderliggende filosofie van de methode Action Centred Leadership (ACL) die in 1973 door John Adair is ontwikkeld en verder is ontwikkeld op basis van nieuw onderzoek door de jaren heen.

Het werk van John Adair gebruikt inzichten uit werk van Maslow, Hertzberg en Fayol over menselijke behoeften en motivatie. Zijn theorie voegt op elegante wijze een organisatorische dimensie toe aan deze eerdere werken. Door deze toevoeging heeft hij de perceptie over management veranderd. Hij voegt variabel leiderschap toe, inclusief de bijbehorende vaardigheden besluitvorming, communicatie en time-management.