Leer jezelf beter kennen. Eerst inzicht en dan actie!

Loop je ergens in vast? Wil jij, met meer regie en veerkracht, in jouw leven staan? Jouw onbewuste non-verbale communicatie biedt een directe ingang naar inzicht in jezelf. Dat is een eerste stap. Van daaruit kun je concrete vervolgstappen zetten.

Taking Action zet verschillende methodes in die jou vooruit helpen bij jouw ambitie om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Eerst is er inzicht nodig in jouw non-verbale communicatie, zodat je daarna in actie kunt komen. Zo bereik je makkelijker jouw persoonlijke en professionele doelen.

Een belangrijke methode die Taking Action inzet is via een video-opname inzicht krijgen in jouw non-verbale onbewuste gedragsstrategie en deze aan de hand van het samen terugkijken analyseren. Uit de analyse van de videobeelden wordt duidelijk:

 • Wat jouw kernkwaliteiten zijn,
 • Hoe jouw gedrag is onder stress
 • Welke behoeften jij hebt in communicatie
 • Hoe je overkomt op een ander

Door het verkregen inzicht maak je al meters en is het traject van coaching kort en krachtig.

De non-verbale video-analyse van het gezicht biedt jou een praktische en resultaatgerichte aanpak waarmee je eenvoudig en direct aan de slag kunt. Neem contact op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan vertel ik je er meer over.

Mensen met autisme

Uit een, door mij in samenwerking met Woonzorgnet en Stichting MEE, uitgevoerde praktijkonderzoek bij tien personen met autisme blijkt dat de Non-verbale video-analyse van het gezicht een waardevolle methode is voor mensen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Het geeft inzicht in:

 • Hoe ze overkomen op een ander
 • Hun kernkwaliteiten
 • Het gedrag onder stress
 • De behoeften in communicatie.

Uit de evaluatie is gebleken dat bij alle tien de personen het inzicht over henzelf is vergroot. Bij zeven van de tien personen is ook het zelfvertrouwen gegroeid.

Samen sterk voor mensen met autisme

Onze organisatie is aangesloten bij het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG).

In de provincie Gelderland hebben instellingen uit alle sectoren hun krachten gebundeld in het convenant Autisme Gelderland. Doel van het Convenant is te komen tot doelmatige en kwalitatief goede samenwerkingsverbanden met betrekking tot autisme in de provincie.

Meer informatie kunt u vinden op: www.autismegelderland.nl

1 Comment

 1. Els Taktor

  ‘Bizar hoe kloppend het beeld is dat Barbaree kan geven van mijn communicatie strategieën met maar 10 minuutjes video-opname van mijn gezicht en met name mijn ogen. Ze laat ter plekke zien wat je doet adhv de opnames, zodat je zelf ziet wat je doet. Van te voren was ik toch wel nerveus over wat ik te horen en te zien zou krijgen. Maar dat is totaal niet nodig geweest. De informatie wordt op positieve en liefdevolle wijze gebracht. Ze brengt in kaart wat je kwaliteiten zijn, je behoeftes en de risico’s. En niet wat je ‘fout’ doet.

  Daarbij heb ik informatie gekregen over de verschillende communicatie types, waarmee het gemakkelijker wordt om andere mensen te begrijpen. Dankjewel Barbaree voor de waardevolle informatie! Ik kom zeker nog een keer terug samen met mijn partner om meer helderheid te krijgen over elkaars communicatiestijl en hoe de knelpunten werkzaam zijn’.

  Els Taktor, Cranio Sacraal Therapeut

Comments are closed.